Om de financiële kennis van haar sleutelmedewerkers op punt te zetten, klopte buurtontwikkelaar Matexi aan bij SBM. Samen dokterden ze een opleiding op maat uit. “En we plukken daar nu al de eerste vruchten van”, zegt Learning & Development Coordinator Fabienne Verhoest.

Finance, for Non Financials

35.000. Zoveel woningen realiseerde Matexi al in België, Luxemburg en Polen. Om in de toekomst nog beter te doen, investeert het bedrijf uit Waregem volop in de kennis van zijn 350 medewerkers. Zo organiseerde het samen met SBM een financiële basisopleiding voor zijn Business Unit Managers en projectontwikkelaars. “Sommige medewerkers misten bagage op het vlak van fiscaliteit. Dankzij de spoedcursus ‘Finance, for Non Financials’ staan ze nu sterker wanneer ze klanten en partners te woord staan”, zegt Fabienne Verhoest.

Ook in het Frans

Matexi en SBM startten in 2015 met een eerste opleiding voor tien deelnemers. “We hebben de opleiding samen met SBM samengesteld, helemaal op maat van onze medewerkers. Wij brachten casestudies aan, SBM zorgde voor de theoretische onderbouw. We merkten duidelijk dat de lesgevers kennis hadden van onze specifieke business.”

In januari 2016 volgden nieuwe sessies, zowel in het Nederlands als in het Frans. “Aangezien we ook over business units in Wallonië beschikken, was die meertaligheid een must voor ons. De bouwsector heeft heel wat specifieke termen. En ook juridisch laat de materie zich niet zo makkelijk vertalen. Handig dus als je een lesgever krijgt die met de termen vertrouwd is.”

Meer dan 8 op 10

In totaal volgden zo’n veertig projectontwikkelaars en Business Unit Managers de opleiding. Zowel de inhoud van de cursus als de lesgever krijgen positieve beoordelingen. Telkens met een score van meer dan 8 op 10. Fabienne Verhoest: “En ook in de dagelijkse praktijk zien we al de eerste resultaten. In concrete cijfers kan je dit niet vertalen, maar we merken wel dat de effectiviteit groter is.” Matexi denkt al aan een vervolg van de opleidingenreeks. “We zullen de opleiding zeker herhalen, bijvoorbeeld voor nieuwe projectontwikkelaars. En we denken ook aan een opfrissingscursus voor de vaste medewerkers, met eventueel nieuwe elementen.”

De bedrijfsopleidingen en -trainingen uit het open aanbod van SBM bieden een praktische oplossing voor al uw opleidingsvragen.

info@sbmopleidingen.be

www.sbmopleidingen.be/