Meer vrouwen laten doorgroeien: IFBD toont de weg

Vrouwen en topfuncties? Helaas nog steeds een zeldzame combinatie. In slechts 6% van de Belgische bedrijven staat een vrouw aan het roer. Ook vrouwelijke managers zijn dun bezaaid: 31,77% in 2014. Hiervoor bestaan diverse redenen, waaronder de Pipeline Theory, de combinatie loopbaan en gezin, vooroordelen,… Toch kunnen we via sensibilisering, netwerkinitiatieven en coaching een gezond tegenwicht bieden. Dames kunnen bijvoorbeeld deelnemen aan onze ‘Workshop voor de spitsuurvrouw’.

hond

Hoeveel vrouwen bekleden een topfunctie in Belgische bedrijven?

Hoe vrouwelijk is IFBD?

Het Institute for Business Development (IFBD) wil graag het genderevenwicht herstellen. Want ook wij vinden in onze eigen datagegevens enkele opmerkelijke cijfers terug. Zo zijn vrouwelijke deelnemers aan IFBD-opleidingen, zoals de mini MBA, eveneens vaak in de minderheid.

kaart

Mini MBA: absoluut ook voor vrouwen!

Zoals Margaret Thatcher ooit zei: “Don’t follow the crowd, let the crowd follow you”. Vandaar deze warme oproep aan alle vrouwen met gezonde ambitie: volg een mini MBA van IFBD en word net zoals Margaret een sterke leider. Ga voor een training op maat van creatieve entrepreneurs, afgestemd op de eigen bedrijfsomgeving.

Leer meer over de Mini-MBA – de management opleiding voor échte leiders.

ifbd_vrouwOpDeWerkvloer_v3
klik op foto om deze volledig te zien