Op 1 januari 2017 fusioneerden Confederatie Bouw Oost-Vlaanderen én Waasland tot één provinciale afdeling. Ook sociaal secretariaten Sodiska en Sofibo – beide uit de schoot van de Confederatie Bouw gegroeid – bundelden de krachten en gaan voortaan samen verder onder de naam Accuria. “En reken maar dat klanten daar de vruchten van plukken”, vertelt directeur Els Rutten. 

Ook na de fusie blijft Accuria een sociaal secretariaat pur sang. Nog altijd kunnen ondernemingen er terecht voor allerlei diensten en advies op maat, zoals loonberekeningen, uitleg over sectorale regelgeving en afgifte van sociale documenten. In het kantoor in Zwijnaarde blijft de specialisatie in bouw- en bouwgerelateerde ondernemingen behouden, het kantoor in Sint-Niklaas neemt er nog een aantal sectoren bij, zoals garagebedrijven, transportsector, zelfstandige kleinhandel, horeca …

Begrijpelijke taal

Els Rutten: “Omdat we met vaste dossierbeheerders werken, weten we waar onze klanten van wakker liggen en kunnen we op hun noden inspelen. Die persoonlijke aanpak blijft ons handelsmerk. Verder maken we het verschil met ons uitgebreide aanbod aan handige webtoepassingen – denk aan een online verlof- en een onkostenmodule – en onze ruime kennis en expertise inzake bouwregelgeving. We staan erop om de kleine lettertjes rond pakweg mobiliteitsvergoedingen, overurenregeling of weerverlet in begrijpelijke taal en accuraat uit te leggen. Onze juristen volgen veranderingen in sociale wetgeving op de voet, waardoor we in staat zijn de beste oplossing voor onze klanten uit te dokteren.”

Vliegende HR-coach

En er is meer. Nu de krachten gebundeld zijn, is er ruimte om nieuwe paden te bewandelen. Zo kunnen klanten intussen ook bij Accuria terecht met vragen over personeelsbeleid. Waaraan moet je denken als je een nieuwe medewerker in dienst neemt? Hoe pak je een functioneringsgesprek aan? Welke alternatieve beloningen kun je aan je medewerkers geven? Rutten: “Ondernemers hebben niet altijd de middelen om een eigen personeelsmanager aan te werven. De oplossing is onze vliegende HR-coach, die de ondernemer zodanig begeleidt dat ie toch snel en in overleg de juiste beslissingen kan nemen.”

Basiscursus sociale wetgeving

Wie de sociale wetgeving beter wil leren kennen, kan bij Accuria een juridische basisopleiding volgen. Voorkennis is geen noodzaak. “In kmo’s is het vaak de boekhouder of een ander administratief medewerker die de personeelszaken behartigt. Onze lessenreeks zit boordevol voorbeelden uit de praktijk, waardoor die medewerkers steviger in hun schoenen gaan staan. Aangezien we zelf een kmo zijn, begrijpen we als geen ander de problemen waar onze klanten mee af te rekenen krijgen.”

Nieuwbouw in Sint-Niklaas

Bij de nieuwe start past ten slotte ook een nieuw kantoor. Tegen het bouwverlof van 2018 opent Accuria in Sint-Niklaas een nieuwbouw, groter dan het kantoor vandaag en met een passende uitstraling. De vestiging in Zwijnaarde blijft eveneens behouden. “Maatwerk leveren gaat immers beter als we dicht bij de klanten zitten.”

 

 

Voor al je vragen over personeelsbeheer: contacteer Accuria.