Ondernemers die hun pand energiezuiniger maken, kunnen voortaan een beroep doen op financiële steun. Stad Gent reikt 10.000 euro uit per pand dat wordt aangepakt. De energiepremies zijn een aanvulling op het reeds bestaande begeleidingstraject Energiecoaching. “Met dit aanbod van energiepremies en coaching willen we Gentse bedrijven verder ondersteunen om energiezuiniger te worden”, verduidelijkt Tine Heyse, schepen van Milieu en Klimaat.

Stad Gent geeft energiepremies voor isolerend glas en schrijnwerk, (dak)isolatie, warmtepompen, vloerverwarming en hybride stookketels. Ook andere investeringen die door de energiecoach als rendabel worden beschouwd, komen in aanmerking. “Een win-win voor hun zaak en voor het klimaat. Een lagere energiefactuur betekent immers ook minder CO2-uitstoot in Gent”, zegt Tine Heyse. De energiepremie kan online worden aangevraagd tot 30 september 2019.

De energiepremies kunnen nog steeds gecombineerd worden met het begeleidingstraject Energiecoaching. Daarbij komt een professionele energiecoach langs die toepasbare tips geeft om de gas- en elektriciteitsfactuur te verlagen. Er wordt een actieplan opgesteld en de onderneming wordt bij de uitvoering van de energiebesparende maatregelen voortdurend begeleid. “Ondernemers zijn voor ons een belangrijke partner om van Gent een klimaatneutrale stad te maken. In 2050 willen we met Gent geen negatieve impact meer hebben op het klimaat”, besluit Tine Heyse.