Staalgroep ArcelorMittal gaat meer dan 100 nieuwe werknemers aanwerven voor de fabriek in Gent.  het vroegere Sidmar. Dat zegt Matthieu Jehl, ceo van ArcelorMittal Gent-Luik, in een interview met de Franstalige zakenkrant L’Echo. Ook in Luik moeten er een tiental extra personeelsleden bijkomen. “We hebben nood aan zeer gespecialiseerde profielen in het mechanisch en elektrisch onderhoud”, zegt Jehl.

De groep investeert dit jaar 133 miljoen euro in innovatie, waarvan 80 procent in Gent en 20 procent in Luik. Ook de luchtkwaliteit in Gent en het productieproces wordt aangepakt. De fabrieken van Gent en Luik staan binnen ArcerlorMittal gekend als absolute voorbeeldfabrieken. “Het zijn piloot­fabrieken voor de ontwikkeling van fortiform. Met dat staalproduct kunnen auto-onderdelen tien tot twintig procent lichter worden gemaakt.”

Met dit zogenaamde staal van de toekomt gaat ArcerlorMittal de concurrentie aan met het goedkope Chinese staal. De staalfabrikant investeerde daarom in Gent in een gloednieuwe oven van 49 miljoen euro. Met 800 ton staal per uur is de Gentse fabriek uiterst productief.