De Provincie Oost-Vlaanderen verleent in totaal 129.382.33 euro subsidies aan 30 projecten van gemeenten en middenstands- en handelsverenigingen. De projecten staan in het teken van de ondersteuning van detailhandel. 101.422,33 euro is voorzien voor 23 projecten van steden en gemeenten, terwijl 7 middenstands- en handelsverenigingen 27.960 euro ontvangen.

De stad Ronse ontvangt met 10.000 euro het hoogste bedrag voor het project Shoppen in ’t groen – Wijnstraat met de grootste leegstand aanpakken. Temse krijgt 9.829,60 euro voor een diepte-onderzoek en ontwikkeling van de inhoud voor portaalsite Winkelen in Temse. Iets meer dan 8.000 euro is er voor zowel Nevele voor de Nevelebon en digitale ondernemersgids, als de stad Dendermonde voor een reclamebeeld voor de Dendermondse handel. Een overzicht van de goedgekeurde projecten vind je hier.

“Handel en middenstand zijn voor de provincie Oost-Vlaanderen een belangrijke economische doelgroep”, zegt gedeputeerde Jozef Dauwe, bevoegd voor kmo en middenstand. Een goed functionerend handelsapparaat draagt bij tot een economisch gezond klimaat van onze steden en gemeenten.” Voor projecten, die in de loop van 2018 worden uitgevoerd, kunnen gemeenten en middenstands- en handelsverenigingen tot eind september een aanvraag tot subsidie indienen.