Lezing over Europese aanbevelingen voor onze economie

38110_36968_skdsusHet “oorlogje” over het CETA-akkoord tussen Canada en Wallonië, dat zo tegen de kar van Europa reed, beheerste de afgelopen dagen de actualiteit. Want horen we niet steeds vaker de roep, ook van ondernemers, dat Europa stilaan te veel ons leven bepaalt?
Het Informatiepunt Europa Direct van Oost-Vlaanderen heeft oog voor de vragen van ondernemers over Europa en organiseert opnieuw een lezingenreeks over Europa in samenwerking met Universiteit Gent. Op 24 oktober is er een lezing door Steven Engels  met als titel “Europese aanbevelingen voor onze economie, hoezo?”. In november volgt dan een reeks van drie lezingen over het thema “Het Europees migratiebeleid”.
De avondlezingen vinden plaats om 19 uur in de Provincieraadzaal van het Provinciehuis, Gouvernementstraat 1, 9000 Gent. Deelnemen is gratis, maar inschrijven is noodzakelijk en kan hier.
België moet investeringen op gang brengen, doorgaan met structurele hervormingen om de economie te moderniseren en zorgen voor verantwoorde overheidsfinanciën.
De Europese Unie speelt een coördinerende rol met betrekking tot het economische beleid dat in de lidstaten wordt gevoerd. Jaarlijks worden ook het Belgische en Vlaamse economische beleid vanuit Europa doorgelicht en beoordeeld. De Europese Commissie, de Raad van de Europese Unie en het Europese Parlement spelen daarbij elk hun eigen rol.
Het is de bedoeling om een interactieve lezing te houden waarbij de spreker ook antwoordt op vragen uit het publiek. Moderator van dienst is professor Hendrik Vos (foto).