GENT – Dynamitec mag juichen, want de Gentse systeemintegrator heeft de KNX Innovation Award 2017 gewonnen. In de categorie Tertiair kroonde de onderneming zich de beste dankzij het stadswaarderingsproject 1898 The Post op de Korenmarkt in hartje Gent.

De KNX Innovation Award wordt jaarlijks uitgereikt door KNX Belgie, Nelectra, Fedelec en de Thomas More Campus. Daarbij wordt deels op de innovatie, commerciële waarde en originaliteit van de projecten gelet, maar vooral op de integratie van KNX. Dat is een oplossing voor woningen- en gebouwenautomatisatie.

De jury koos uit 16 projecten Dynamitec als eindwinnaar. Het Gentse bedrijf bouwde het monumentale postgebouw van Gent, 1898 The Post, om naar een hedendaags hotel. Voor de realisatie van het omvangrijke en hoogstaande comfort in het gebouw werden 467 projectdeelnemers ingeschakeld en waren er in totaal 15 KNX-fabricaten nodig voor de verschillende automatiseringen.

Slim comfort

“Het eindresultaat zorgde voor een ultiem comfort voor de hotelgasten. Hetzelfde geldt voor het hotelpersoneel dat dankzij de integratie van smart building-toepassingen een maximale ondersteuning krijgt”, zegt Joeri Thire, systeemarchitect bij Dynamitec. “Receptionisten kunnen in overleg met de gasten de sfeer in de kamer bijstellen tijdens de check-in. Ook het schoonmaakpersoneel heeft via het systeem een real-time overzicht van welke kamers bezet zijn en welke schoongemaakt kunnen worden.” Verder wordt er een enorme energiebesparing in de hand gewerkt.

Dynamitec is momenteel bezig met de uitbreidingen en het optimaliseren van de systemen.

Dynamitec ontwikkelt al 20 jaar lang intelligente oplossingen vanuit het hoofdkantoor in Gent. Dat gaat van verlichting over rolluiken en zonwering tot klimaatregeling, audio-, video-, alarm- en beveiligingssystemen. Daarvoor wordt er gebouwd op drie formules: Loxone, A-touch en KNX.