25 beroepsfotografen lanceren kwaliteitslabel Portra

PORTRA_groep_HR25 Vlaamse beroepsfotografen lanceren Porta, een kwaliteitslabel voor portretfotografie met als doel de afstand tussen klant en beroepsfotograaf kleiner te maken. Het is in Vlaanderen de eerste keer dat een groep fotografen de krachten bundelt om de stap naar een fotostudio laagdrempeliger te maken. Of klanten nu een familieportret willen laten maken, een mooie foto van de kinderen aan de muur willen hangen, intieme zwangerschapsbeelden in gedachten hebben of de verschillende afdelingsverantwoordelijken van een bedrijf in beeld willen brengen voor een brochure, ze zouden voortaan aan Portra moeten denken als dé referentie voor professionele portretfotografie in Vlaanderen.

“Tegenwoordig zien we bijzonder veel fotografen die portretten aanbieden, ook al zijn deze niet altijd even geschoold.  Voor klanten is het op die manier moeilijk om door de bomen nog het bos te zien in hun zoektocht naar een kwalitatieve fotosessie.” verduidelijkt Jürgen de Witte, één van de vijf oprichters.

Portra wil deze zoektocht voor de klant vergemakkelijken door een selectie van getalenteerde fotografen op één website aan te bieden. Om deel uit te maken van de groep moeten de fotografen als specialisatie portretfotografie hebben, in het bezit zijn van een eigen professionele portretstudio en over bewezen vakmanschap beschikken. Voor Portra  staat kwaliteit niet alleen voor mooie foto’s, maar ook voor een klantvriendelijke benadering van bij het eerste contact met de klant, tot en met de aflevering van het eindproduct.

 Portra speelt erg in op beleving. Een fotosessie boeken bij een PORTRA-fotograaf is meer dan zomaar een reeks foto’s laten nemen. Het is vooral ‘quality time’ voor de hele familie of groep waarbij iedereen zich amuseert. Een fotosessie moet een leuke ervaring zijn waar iedereen nadien nog met plezier aan terugdenkt. Bij de 25 beroepsfotografen die lid zijn van Portra komen er  zes uit Oost-Vlaanderen: Frank Demeulemeester uit Evergem, Johan De Gussem uit Sint-Amdsberg, Johan & Bi Schutte uit Wetteren, Yves Nevens uit Denderleeuw, Carl Delacauw uit Oudenaarde en Els Huart uit Ninove.