AALST – Bedrijvenvereniging Dender Noord heeft samen met sociale werkplaats De Loods de handen uit de mouwen gestoken. Op één dag tijd haalden ze op bedrijventerrein Noord II in de Hekkestraat in Aalst maar liefst 280 kilogram zwerfvuil op.

Bedrijvenvereniging Dender Noord zet zich dagdagelijks in om de kwaliteit en veiligheid van de zone Noord II op peil te houden. Bedrijventerreinen lijken geliefkoosde plekken te zijn om allerhande afval te dumpen. De verzamelde buit van 280 kilogram afval was dan ook niet mis.

“Zwerfvuil is een doorn in het oog van onze ondernemers, hun klanten en leveranciers. Het is een terugkerend probleem dat we met deze actie eens extra onder de aandacht willen brengen”, klinkt het bij parkmanager Isabelle Van den Nest.

Schepen van Lokale Economie Katrien Beulens: “De bedrijvenvereniging werkt al samen met de sector voor het onderhoud van de signalisatie. Ook de actie van vandaag wordt gefinancierd door de ondernemers zelf. Een belangrijk signaal dat ook zij deze projecten een warm hart toedragen.”

Gemotiveerde krachten

Ondanks het slechte weer waren de medewerkers van maatwerkbedrijf De Loods niet tegen te houden.

“Samenwerking tussen reguliere economie en sociale tewerkstelling moet verder gepromoot worden”, aldus Katrien Beulens. Ann Van de Steen, schepen van Openbare Werken, vult aan: “Ik heb groot respect voor de mensen van De Loods, die we als trouwe partner ervaren in onze strijd tegen het zwerfvuil.”