AALST – Meer dan 300 ondernemers en stakeholders uit de regio Aalst maakten hun opwachting in de Filatuur voor de Voka nieuwjaarsreceptie. Na de verwelkoming door regiodirecteur Jan Van Gyseghem kregen ze een uitgebreid inhoudelijk en culinair programma voorgeschoteld.

De Voka Ambassadeur 2017 voor de regio Aalst, Jo Van den Wijngaerde van Soundfield, kwam ook even op het podium. Zijn bedrijf verzorgde in 2017 klank of licht van zo’n 400 evenementen in binnen- en buitenland. Tijdens het gesprek dat gedelegeerd bestuurder Geert Moerman had met Hans De Neef, ceo Vastgoed Noord, en Jo De Wolf, ceo Montea, werd door de overvloedige regen en hagel de waterdichtheid van de Filatuur danig op de proef gesteld.

De regionale Voka-voorzitter Luc Seminck wist de aanwezige ondernemers alvast te vertellen dat 2017 een uitstekend jaar was voor vele bedrijven in de regio. “Het aantal werkzoekenden is gedaald met 6%. Toch groeit ook het probleem om de vacatures in te vullen. Daarnaast staan ook in aanloop naar de verkiezingen mobiliteit en ruimte om te ondernemen centraal voor de ondernemersorganisatie.” Een duidelijke boodschap voor de aanwezige vicepremier Alexander De Croo.

Fotograaf Johan Martens legde enkele momenten vast op beeld.