34 Oost-Vlaamse bedrijven failliet in twee weken

DSC_2790-WEBDe conjunctuurbarometer van VOKA voor november wees erop dat de ondernemers globaal genomen wat minder optimistisch zijn voor de komende zes maanden, maar dat ze toch hun aanwervings- en investeringsplannen op peil houden, zoals we eerder berichtten.

Bij de verkiezing van de VOKA-ambassadeur Oost-Vlaanderen, kwamen op maandagavond meer dan 300 ondernemers samen in de Vlaamse Opera in Gent. Zoals we meldden ging de prijs naar Bekina Compounds, een bedrijf uit Kluisbergen, waarvan we in een bericht van gisteren de grote merites  benadrukten. Opvallend in de tweets die rond het evenement werden verstuurd, was ook dat veel bericht werd over het feit dat ondernemers weliswaar beseffen dat de tijden moeilijk zijn, maar dat ze toch meer dan ooit bereid zijn om ervoor te gaan en de mouwen op te stropen.

Bekina Compounds is net als Du Caju Printing uit Erpe-Mere, Magnetrol uit Zele,  St.Luc Labels en Packaging uit Nazareth en Sofico uit Zwijnaarde die eveneens waren genomineerd voor het VOKA-amabassadeurschap en de duizenden andere kmo’s die op vrijdag 21 novmeber in het zonnetje werden gezet op de dag van de ondernemer, een inspirerend voorbeeld dat aantoont dat ondernemen nog altijd heel wat mogelijkheden biedt.

Maar wie ondernemen zegt, zegt ook risico’s nemen, en dat kan er ook toe leiden dat ondernemingen over de kop gaan. De jongste twee weken werden in Oost-Vlaanderen 34 ondernemingen failliet verklaard. Laten we hopen dat de betrokken ondernemers daardoor de moed niet verliezen en dat ze geen stigma krijgen opgekleefd. Want nog altijd zijn we veraf van de Amerikaanse mentaliteit waar iemand maar als een echte ondernemer wordt beschouwd als hij of zij eerst een faillissement heeft meegemaakt. Het overzicht vindt u op www.madeinoostvlaanderen.be/falingen.