Donderdag opent de tiende editie van Agriflanders in acht hallen Flanders Expo Gent de deuren met 350 exposanten. Het aantal standhouders uit de stallenbouw/-inrichting en de veevoedersector is opmerkelijk toegenomen. De focus van de beurs ligt opnieuw op de veehouderij in al haar facetten en de mechanisatie op erfniveau. “In tegenstelling tot vele andere beurzen kiest Agriflanders niet voor een specifiek thema”, legt voorzitter Georges Van Keerberghen uit. De beurs richt zich op alle professionelen en liefhebbers met interesse in dieren, gewassen, veevoeding, stallenbouw en landbouwmachines.

De toeleveranciers uit de veeteelt maken samen met de bedrijven uit de stallenbouw/-inrichting bijna de helft uit van het totale aantal standhouders deze jubileumeditie van Agriflanders. Event manager Gunther De Mey: “Verder zijn ook de veevoederfirma’s sterk vertegenwoordigd en is de mechanisatiesector prominent aanwezig. De zaadfirma’s en een mooi pallet aan diensten maken het plaatje voor de professionele veehouder compleet. Daarnaast vind je op Agriflanders uiteraard ook heel wat dieren en streekproducten waarmee we een breder publiek aanspreken.”

Demodag arbeidsveiligheid

Een nieuwigheid op Agriflanders is een multidisciplinair gebeuren rond arbeidsveiligheid op donderdag. Er zullen permanent demo’s plaatsvinden, waarbij bezoekers actief kunnen deelnemen. “Wij hopen met dit initiatief een klein beetje te kunnen bijdragen tot een veiliger werkklimaat”, legt Georges Van Keerberghen, voorzitter van Agriflanders, uit. “De landbouwsector is de voorbije maanden jammer genoeg opnieuw opgeschrikt door een aantal zware arbeidsongevallen. Agriflanders is een beurs door en voor de sector, daarom willen we niet zomaar langs de zijlijn toekijken.” Deze demo’s zijn een samenwerking tussen Agriflanders, Prevent Agri Vlaanderen, Boerenbond, OTM, Condor Safety, Phytofar, Bayer, Tractorbumper en KBC.