De Zweeds-Finse Stora Enso Groep heeft met haar papierfabriek in het Gentse Langerbrugge een mijlpaal bereikt. Papiermachine PM4 heeft, sinds haar ingebruikname veertien jaar geleden, de kaap van vijf miljoen ton geproduceerd krantenpapier gerond. Daarmee beschikt Stora Enso Langerbrugge over de meest productieve krantenpapiermachine ter wereld.

Het bedrijf produceert van het papier kranten- en magazinepapier op basis van 100 procent oud papier. Dat wordt bovendien lokaal, in een straal van 300 kilometer rond de fabriek, goed voor ongeveer 80 miljoen inwoners, via intercommunales opgehaald. De kaap van vijf miljoen ton krantenpapier komt overeen met ongeveer 32,5 miljard exemplaren van bijvoorbeeld De Gentenaar. Een klein deel van het verwerkte papier wordt in de twee eigen energiecentrales tot stroom en stoom omgezet.

Stora Enso Langerbrugge produceert jaarlijks 540.000 ton gerecycleerd kranten- en magazinepapier met hun twee papiermachines PM3 en PM4. Dit jaar vierde het bedrijf haar 85-jarige bestaan en de 50ste verjaardag van papiermachine PM3. De Zweeds-Finse Groep blijft de tweede grootste speler op de Europese markt. De papierfabriek in Langerbrugge behoort momenteel tot één van hun meest efficiënte fabrieken. Stora Enso Langerbrugge stelt meer dan 380 werknemers tewerk.