Vijf Oost-Vlaamse bedrijven horen bij de beste zwembad-, welness- en zwemvijverbouwers van België. De wedstrijd gaat uit van Zwembaden Plus en de Belgische vereniging van zwembad- en zwemvijverbouwers (BSPA). Met het initiatief gaan ze jaarlijks op zoek naar de beste Belgische zwembad-, welness- en zwemvijverbouwers. De laureaten worden enerzijds als stimulans voor de professionelen in de sector gekozen om de kwaliteit van hun producten en service zo hoog mogelijk te leggen. Anderzijds dient het om het brede publiek te informeren over betrouwbare partners.

De wedstrijd wordt opgedeeld in de categorieën particuliere zwembaden, monobloks, particuliere binnenbaden, renovatie, zwemvijvers, hybride zwemvijvers, welness@home, sauna en openbaar welnesscentrum. Elke categorie wordt bovendien opgedeeld in verschillende prijscategorieën. Voor de provincie Oost-Vlaanderen waren er vier prijzen en een vermelding weggelegd. In totaal mochten 47 bedrijven een prijs in ontvangst nemen. Zeven bedrijven kregen een eervolle vermelding.

Vijverbouwer Wiltae uit Deinze ging met het brons aan de haal in de categorie zwemvijvers tot €60.000. JDS-Pools bvba, gevestigd in Adegem, wist twee prijzen in de wacht te slepen. Zilver bij de monobloks in de prijscategorie + €60.000 en brons in de categorie particuliere zwembaden tot €60.000. In de categorie monobloks tot €60.000 kreeg Crea-pools zwembaden uit Sleidinge een eervolle vermelding. Het Zottegemse Art Pools won in diezelfde categorie zilver.