Cloudalize heeft via Business Angels Netwerk Vlaanderen 750.000 euro vers kapitaal opgehaald. Deze nieuwe kapitaalronde brengt de totale investeringen voor de Gentse tech start-up op 4,5 miljoen euro. De kapitaalinjectie stelt het bedrijf in staat om haar operationele capaciteiten op hetzelfde niveau als haar internationale concurrenten te brengen. “Dit zal onze onderhandelingspositie ten opzichte van venture kapitaalfondsen sterk verbeteren en het meedingen naar nieuwe investeringen mogelijk maken”, aldus ceo van Cloudalize Benny Willen.

MyGDaaS is het belangrijkste project van de specialist in het ontwikkelen van cloud computing-diensten met grafische rekenkracht. Het platform biedt onmiddellijke toegang tot virtuele werkplekken. Ontwerpers kunnen zo via een webportaal een beroep doen op grafische rekenkracht en in real-time met collega’s en partners op andere locaties samenwerken. “Tot nu toe werd de cloud vooral gebruikt voor externe dataopslag”, vertelt Benny Willen. “Met ons systeem kun je echter de krachtigste grafische toepassingen laten draaien zonder zelf voor de rekenkracht te moeten zorgen.” Het platform stelt bedrijven ook in staat om hun applicaties voor iedereen beschikbaar te maken vanuit de cloud, zonder aanpassingen aan de bestaande software. Eind februari 2017 werd de eerste grootschalige cloudomgeving voor het grote publiek beschikbaar gesteld.

Cloudalize, dat opereert vanuit het Gentse MeetDistrict in de Ghelamco Arena, plant dit jaar te groeien van de bestaande 16 mensen naar 25. De focus ligt op de internationale uitbouw van het partner-netwerk in EMEA en de US. “Onze visie is dat MyGDaaS wereldwijd uitgroeit tot het leidende cloudplatform voor gebruikers van grafische rekenkracht”, aldus Willen.