Brouwerij Van Steenberge uit Ertvelde kan als uitblinker in Oost-Vlaanderen terugblikken op een succesvolle Voka Open Bedrijvendag. 8.000 geïnteresseerden, waaronder federaal minister Alexander De Croo, vonden de weg naar de brouwerij.

In totaal trokken meer dan 550.000 bezoekers de baan op naar meer dan 300 bedrijven. “We merken dat niet alleen kleine, startende ondernemingen steeds vaker de weg vinden naar Voka Open Bedrijvendag”, vertelt Hans Maertens, gedelegeerd bestuurder Voka. “Ook grote, klinkende namen weten de kracht van het evenement te waarderen. Laat dat nu net de essentie zijn van Voka Open Bedrijvendag: alles tonen, klein en groot.”

ETWIE, het Expertisecentrum voor het erfgoed van techniek, wetenschap en industrie, heeft het over een hoogdag voor het bedrijfserfgoed in Vlaanderen. “Vlaanderen telt heel wat historische ondernemingen, waar achter de fabriekspoort een interessant verhaal of bijzonder bedrijfserfgoed schuilgaat”, zegt stafmedewerker Robin Debo. “Bedrijven zoals Vondelmolen en Stokerij Rubbens wisten deze rijke geschiedenis op een originele manier met de bezoekers te delen.” Vondelmolen kreeg 7.500 mensen op de been in Lebbeke, terwijl 3.500 geïnteresseerden een kijkje kwamen nemen bij Stokerij Rubbens in Wichelen.

Ronde van Oost-Vlaanderen

Ook in Kruishoutem was het koppen lopen bij Bealieu International Group. 5.500 mensen gingen een kijkje nemen bij de specialist in vloerbekleding.

3.000 bezoekers waren er zowel bij Sneeuwballen Larmuseau in Mariakerke, als bij Balerdon-Den Ouden Advokaat in Sint-Niklaas.

Bij Willy Naessens Group in Wortegem-Petegem konden de 3.000 bezoekers ook kennismaken met Willy Naessens himself.

De site van ArcelorMittal in de Gentse haven kreeg 2.900 bezoekers over de vloer.

In Gent werd de Voka Box van Voka – Kamer van Koophandel Oost-Vlaanderen gehackt door 10 enthousiaste starters. Bij Funkey mocht de bezoeker zelf met een drone vliegen.