In Gent hebben negen starten deze week hun intrek genomen in de gebouwen van accelerator The Birdhouse. Zij krijgen gedurende zes maanden intensieve coaching en ondersteuning van ervaren mentoren. Een dertigkoppige jury van mentoren selecteerde de voorbije maanden 15 starters uit in totaal 344 inzendingen. De zes andere starters krijgen de nieuwe Antwerpse vestiging van The Birdhouse als uitvalsbasis.

De nieuwe lichting starters bij The Birdhouse in Gent komt uit een breed scala aan sectoren. Zo is Academic Labs een platform dat onderzoekers koppelt aan bedrijven, terwijl Wonky gezonde dips maakt uit geredde groenten om voedselverspilling tegen te gaan. Draw zorgt voor functioneel meubelontwerp en Friends and Fools organiseert groepsevenementen op het water. Voor bagagetransport van thuis tot hotel moet je bij Luggage Butler zijn, terwijl Washcot je luierservice biedt. Lumigen is gespecialiseerd in lichtgevende planten. Kayzr is een gamingplatform rond tornooien, en Sparble is een online dienst om betrokkenheid te verhogen. Een derde van alle ingeschreven bedrijven had al een afgewerkt product en 10 procent had al een investeerder.

Met meer dan dubbel zoveel start-ups als vorig jaar in het programma trekt The Birdhouse ook een pak nieuwe mentoren aan. “Ons team ervaren mentoren met onder meer Guy Wollaert, Conny Vandendriessche en Harry Demey wordt versterkt met entrepreneurs als Erwin Jansen, Christophe Degrez, Dirk Dewulf, Hilde Peerlings, Nicole Berx, Wilfried Van Assche, Philip Timmermans en Cédric Bouckaert.” Elke starter krijgt een drietal mentoren toegewezen, die hen met hun ervaring zullen ondersteunen. Personal business coach, An Dours, zorgt ervoor dat de ondernemers aan hetzelfde tempo blijven meegroeien als het tempo waaraan hun start-up groeit.