95 Oost-Vlaamse professionals zijn VDAB-mentor

mentorEen maand geleden maakte de VDAB bekend dat ze studenten die zich op de arbeidsmarkt storten, wil laten begeleiden door professionele mentoren. Om de twee partijen met elkaar in contact te brengen, heeft VDAB een nieuwe app gelanceerd: mentor.

De app kan volgens VDAB vergeleken worden met de bekende datingtool Tinder, maar dan voor professionele doeleinden. “Student en mentor kunnen mekaar via de app vertellen wie ze zijn en wat ze van mekaar verwachten. Op basis daarvan ontstaat er een match”, legde  Deborah Lindberg van Extreme Blue uit aan De Standaard.

Het enthousiasme van professionals en ondernemers om in dit verhaal te stappen blijkt relatief groot te zijn. Volgens De VDAB hebben zo’n vijfhonderd professionals zich aangemeld als mentor. In Oost-Vlaanderen zijn er dat 95, onder wie ook heel wat ondernemers.

Els De Deken, winkelverantwoordelijke van de Standaard Boekhandel Sint-Baafs Gent en lid van “de straffe madammen”, een organische club ondernemende vrouwen,  is één van hen. “Ik schreef me in”, zo zegt ze, “omdat ik graag de jongeren wilde helpen met tips over solliciteren. Maar ik moet zeggen dat ik de app geen succes vind. Er is weinig belangstelling van de jongeren en als er al vragen komen gaat het in 50% van de gevallen gewoon om een vraag om werk. Dat is niet wat ik onder metorschap versta. Misschien komt het omdat het project nog in de beginfase zit, of  omdat mijn retailersprofiel de jongeren niet aanspreekt, maar ik had meer van dit initiatief  van de VDAB verwacht, alhoewel ik het op zich wel loofwaardig blijf vinden.”

.