Winkelgalerij in Aalst krijgt grondige facelift

Situatie-vandaagAalst krijgt een nieuw gerenoveerde, moderne winkelgalerij. De stad reikte zopas de bouwvergunning uit om de Pieter Van Aelst passage, de grootste winkelgalerij van Aalst, na twintig jaar een zeer grondige facelift te geven. Eind dit jaar moeten de werken gefinaliseerd zijn. “Dit moet de aantrekkingskracht van Aalst als winkelstad nog vergroten”, zegt Axel Ceusters, commercieel manager van Group Hugo Ceusters-SCMS, die als grootste beheerder van shoppingcentra de winkelgalerij beheert.

De galerij – gelegen tussen de populaire Nieuwstraat en Kattestraat en op een steenworp van het Aalsterse Belfort – dateert al van eind de jaren negentig en bleef al die jaren ongewijzigd. Hoewel de infrastructuur nog in orde is, kiest eigenaar AXA Belgium nu voor een grondige upgrading.  Concreet zal zo het overkapte gedeelte met 20 meter uitgebreid worden, het plein aan de kant van de Kattestraat wordt heraangelegd, en alle winkelgevels krijgen een strakke moderne look.

Met deze renovatie krijgt Aalst een winkelgalerij die helemaal up-to-date is, iets waar elke centrumstad nood aan heeft. Streefdoel is in elk geval om nog voor de zomer met de werken te starten en ervoor te zorgen dat alle winkelunits verhuurd zijn zodra de renovatiewerken klaar zijn”, zegt Axel Ceusters.

De nieuwe winkelgalerij moet de aantrekkingskracht van het handelscentrum in de Aalsterse binnenstad versterken. Sinds kort waait er een nieuwe wind door de Ajuinstad. In februari nog bevestigden grote ketens zoals Fnac en Zara dat ze filialen zullen openen vlakbij de Pieter Van Aelst galerij.   

Architectenbureau Ante Architecten uit Sint-Niklaas tekende de plannen voor de renovatie. Een jaar lang organiseerde het daarvoor brainstorm- en overlegmomenten met de eigenaar, de beheerder van de galerij en met het stadsbestuur. De verbouwingen, die in vier fases zullen verlopen, gaan binnen enkele weken van start. Tijdens de werken blijven alle winkels toegankelijk en zal de hinder zo beperkt mogelijk blijven