WACHTEBEKE/AALTER – Het provinciaal sportcentrum Puyenbroeck in Wachtebeke wordt tot en met oktober 2019 omgetoverd tot een werf. In een eerste fase, die zopas van start is gegaan, bouwt Mevaco uit Aalter er een nieuwe inkomhal.

Tussen maart 2018 en oktober 2019 worden een heleboel werken uitgevoerd aan het provinciaal sportcentrum Puyenbroeck in Wachtebeke. Er wordt gestart met de bouw van een nieuwe centrale inkomhal, de centralisatie van de kantoorruimtes en de renovatie en uitbreiding van de cafetaria. Daarnaast wordt de tweede verdieping heringericht, de keuken op de vijfde verdieping aangepast en het sanitair van de sporthal gerenoveerd. Mevaco is alvast aan de slag gegaan met de inkomhal.

“Er wordt een nieuw inkomgebouw opgezet tussen de bestaande sporthal en het zwembad”, legt gedeputeerde Hilde Bruggeman, bevoegd voor het sportcentrum, uit. “Als bezoeker zal je aan één centrale balie worden onthaald. Nadien kies je zelf je richting: zwembad, sporthal, cafetaria of buitenterreinen. Het zal voor de bezoeker veel eenvoudiger en duidelijker worden.”

In het najaar van 2019 moet het inkomgebouw klaar zijn.

Minder waterpret

Vanaf mei 2018 vinden er ook herstellingswerken in het zwembad plaats. De aannemer voor dit project is nog niet bekend. Het binnenbad zal wel gesloten zijn tot oktober 2019. Het buitenbad blijft voor de zwemmers wel beschikbaar en opent vanaf 28 april.

In totaal investeert provincie Oost-Vlaanderen bijna 3,5 miljoen euro voor het nieuwe inkomgebouw. Voor de herstellingswerken aan het zwembad wordt 4,8 miljoen euro voorzien.