Tot hiertoe was het een goed bewaard geheim: hoeveel betaalde Marc Coucke om de sportdrank Etixx binnen te halen? De deal werd vorig jaar beklonken. De Amerikanen van Perrigo -de eigenaars van Omega Pharma- vonden dat Etixx niet meer thuis hoorde in de portfolio en besloten daarom het merk in de etalage te zetten. Marc Coucke bleek de mysterieuze koper. Die deal werd eind 2016 beklonken. Etixx werd in 2009 opgericht en zat sinds 2013 onder de vleugels van Omega Pharma.

Perrigo, dat beursgenoteerd is, moet overeenkomstig de Amerikaanse wetgeving transparant zijn over al zijn activiteiten. De Amerikaanse beurswaakhond SEC kreeg nu de cijfers in handen. Daaruit moet blijken dat Coucke 3 miljoen euro betaalde voor Etixx. Marc Coucke heeft naar eigen zeggen altijd een speciale voorkeur gehad voor het sportmerk. Logisch ook gezien de grote interesse van Coucke voor alles wat met sport te maken heeft. Om Etixx te kunnen inlijven, moest het niet-concurrentiebeding tussen Perrigo en Coucke speciaal worden aangepast. Perrigo zag in Etixx alvast geen deel van de core business.

Zoals bekend is de relatie tussen de nieuwe Amerikaanse moedermaatschappij van Omega Pharma en de gewezen Vlaamse eigenaar niet bepaald goed. De Amerikanen verwijten Coucke dat hij bij de verkoop van zijn aandelen de cijfers te veel zou opgekrikt hebben. Coucke ontkent dat formeel.