WinWinner is erin geslaagd om op een half jaar tijd één miljoen euro op te halen. Dat bedrag is afkomstig van kleine investeerders, die dankzij het Gentse micro-investeringsplatform steeds meer hun weg naar start-ups vinden. Veel van die investeerders komen rechtstreeks uit het netwerk van de ondernemers zelf. “Veel ondernemingen zijn zich niet bewust van het potentieel van hun netwerk als het aankomt op investeringen. Wij helpen hen om dit netwerk financieel te activeren”, aldus Matthias Browaeys, oprichter van WinWinner.

WinWinner brengt ondernemers en investeerders samen en begeleidt hen bij het gebruik van de winwinlening en de taxshelter voor startende ondernemingen. “Dat zijn twee maatregelen die tot voor kort nog te weinig bekendheid, en dus ook succes kenden bij zowel bedrijven als beleggers”, zegt Matthias Browaeys. De winwinlening is een bijzondere kredietvorm waarbij spaarders hun financiële middelen ter beschikking stellen van startende ondernemingen. Bij de taxshelter voor start-ups verwerven investeerders aandelen van een jong bedrijf. Dat levert een belastingvoordeel van 30 tot 45 procent van het geïnvesteerde bedrag op.

“Aangezien de investeerder bij een taxshelter aandeelhouder wordt van de onderneming, is een sterk juridisch kader cruciaal. WinWinner zorgt voor die veilige omgeving”, verduidelijkt Aelbrecht Van Damme, partner van WinWinner. Door ondernemers professioneel te begeleiden en als matchmaker op te treden tussen bedrijven en investeerders, geeft WinWinner, dat in september vorig jaar werd opgericht, sterke impulsen aan het Belgische ondernemers- en investeerdersklimaat. Het bedrijf maakt deel uit van Start it @kbc, de incubator voor innovatief en schaalbaar ondernemerschap.