De oude Abdij van Baudelo aan de Gentse Ottogracht krijgt een geheel andere invulling. Na Mercado in Antwerpen krijgt ook Gent een eigen foodmarkt. De Holy Food Market brengt de 16de-eeuwse kapel opnieuw tot leven. De locatie wordt heringericht als een overdekte marktplaats met hippe restaurants en vernieuwende eet- en drinkconcepten. Het is de eerste keer dat dit concept in een kapel plaatsvindt. Vanaf 25 maart komt er ook een bar, de H-Club.

“De foodmarkt brengt nu 15 eetstanden, die we regelmatig zullen veranderen met nieuwigheden”, zegt initiatiefnemer Ladislas Leys. De 15 concepten gaan van Libanees en Portugees tot Russisch, een krokettenkraam en hapjes in de vorm van hosties. Cuberdons, pralines en een ijsjesbar zullen evenmin ontbreken. Naast een cocktailbar, vindt ook een bierbar met een groot aanbod aan soorten bier op vat, onderdak in de kapel. Uniek is dat alle uitbaters onafhankelijk een kraampje onder het overkoepelende dak van de Holy Food Market kunnen innemen.

“Als voorbereiding heb ik 2 jaar lang inspiratie gezocht in Europa, de VS en Azië”, zegt Leys. Hij is als ondernemer voortdurend op zoek naar nieuwe ideeën om voor klanten uit te werken. “Het concept is geïnspireerd door de voedselmarkthallen in Barcelona, Rotterdam en Kopenhagen.” De Holy Food Market is elke dag te bezoeken. De H-club zal vanaf 25 maart elke donderdag, zaterdag en maandag geopend zijn.