Uit de tussenbalans die het Gentse ingenieursbureau ABO publiceerde, blijkt dat de ambities hoger dan ooit zijn. De groei op de exportmarkten laat dubbele cijfers zien (Frankrijk + 27 procent en Nederland + 84 procent) en het management laat weten dat het via overnames nog hoger wil mikken in de markt. ABO-Group zag zijn omzet in het eerste halfjaar klimmen met 24 procent en zijn operationele winst zelfs met 128 procent. Naar verwachting zou de omzet dit jaar afklokken op om en bij de 42 miljoen euro. Het totaal eigen vermogen van de groep bedraagt 13 miljoen euro, op een balanstotaal van 39 miljoen euro.

Het ingenieursbedrijf wil naar eigen zeggen vooral op de ingeslagen weg verder gaan. Alles staat nu in het teken van een groeistrategie. Organisch wordt ingezet op uitbreiding van het productaanbod (onder meer richting infrastructuur, stabiliteit, stedenbouw, …), het machinepark (sonische boortechniek) en het opzoeken van nieuwe groeimarkten (Scandinavië, Verenigd Koninkrijk). Daarnaast wordt bijkomend uitgekeken om via acquisitie de marktpositie van de groep in de thuislanden België, Nederland en Frankrijk nog te versterken. Ter uitbreiding van de Franse milieudivisie, wordt alvast geïnvesteerd in de aankoop van een nieuw multifunctioneel en groen gebouw, in de buurt van de trein- en luchthaven van Marseille (Vitrolles). De oplevering is voorzien voor eind 2018.

ABO-Group is een Euronext Brussel beursgenoteerd bedrijf gespecialiseerd in enerzijds consultancy en engineering, en anderzijds testing en monitoring met focus op  bouw, milieu en energie. ABO-Group is zowel in haar drie thuislanden (België, Nederland en Frankrijk), als op de internationale markt actief en garandeert haar klanten een duurzame oplossing.Het snel groeiende bedrijf wordt geleid door Frank De Palmenaer, gedelegeerd bestuurder, en CFO Johan Reybroeck.