ABO-Group, een geheel van ingenieurs- en testingondernemingen met hoofdzetel in Gent, kan met positieve cijfers terugblikken op een geslaagd 2016. De nettowinst verviervoudigde naar 792.000 euro, en ook de algemene omzet liet een stijging van 16,3 procent optekenen. Tegenover de 31,6 miljoen euro in 2015, bedroeg die 36,7 miljoen euro in 2016.

De omzetstijging van 16,3 procent van het beursgenoteerde studiebureau ABO-Group bestaat voor 5,4 procent uit organische groei. De overige 10,9 procent is te danken aan acquisities in Nederland. “Met de overname van Geomet in juni 2016 hebben we een belangrijke strategische stap gezet”, aldus ceo van ABO-Group Frank De Palmenaer. “Dat versterkte aanzienlijk de aanwezigheid in de Nederlandse markt, alsook het gewicht van geotechniek binnen onze groep. Bovendien verliep de integratie vlot, waardoor de positieve effecten al duidelijk merkbaar zijn.” De sterke groei van ABO-Group werd bij Geosonda en de energieafdeling E20 in België, en in geotechniek in Nederland opgetekend. Ook de adviesactiviteiten in België gingen stevig vooruit. De Franse markt kende minder animo.

De vooruitzichten voor 2017 ogen eveneens positief. “Wij willen onze activiteiten verder uitbouwen in de drie thuislanden België, Nederland en Frankrijk, maar ook in een aantal specifieke groeimarkten. Ik denk dan aan Centraal- en Zuid-Oost-Azië, Afrika en de voormalige Oostbloklanden”, zegt Frank De Palmenaer. “Onze acquisitiestrategie in de thuislanden zullen we ook verder ontplooien.”

ABO-Group bestaat uit verschillende consultancybedrijven actief in België, Nederland en Frankrijk. Ook op het gebied van testing en monitoring is de groep actief, telkens specifiek gericht op bouw, milieu en energie. De Belgische afdelingen van ABO-Group zijn in Aartselaar, Gent, Brussel, Hasselt en Namur gevestigd. Verder beschikt het bedrijf over negen filialen in Frankrijk en vier in Nederland.