CX5gITLWQAYir0PDe Gentse wetenschappelijke uitgeverij Academia Press werd vorig jaar overgenomen door Lannoo maar blijft verder opereren onder eigen naam. Samen met LannooCampus trekt ze nu vanaf 29 februari naar de hogescholen met een nieuw concept: de pop-upuitgeverij. Op die manier willen beide uitgeverijen de docenten op de hoogte te houden van het nieuwste aanbod aan handboeken in hun departement en van gedachten wisselen over cocreatie.

Docenten kunnen aanschuiven aan de Mondriaantafel om ideeën voor nieuwe publicaties te bespreken. Zo komen ze op een informele manier in contact met het pop-upteam en kunnen plannen gesmeed worden voor samenwerking, die moet leiden tot een reeks handboeken die naadloos aansluiten op de noden van de docenten en uiteindelijk ook van de studenten.  

“De vormgeving van dit project staat helemaal in teken van de stijl van de abstracte Nederlandse schilder Piet Mondriaan”, zegt Leen Wouters, de bij de uitgeverij verantwoordelijk is voor de boeken voor het hoger onderwijs. “Elk kennisdomein heeft een eigen kleur, die consequent wordt volgehouden in publicaties, brochures en ook online. Herkenbaarheid, gebruiksgemak en esthetiek gaan zo hand in hand. Helemaal in de geest van Mondriaan. Het pop-upproject zal ook kunnen gevolgd worden via verschillende sociale media zoals Facebook of via de hashtag #campuspopup op Twitter. Zo kunnen geïnteresseerden gemakkelijk op de hoogte blijven van het tijdstip en de locatie waar de pop-up-uitgeverij zal verschijnen.”