Accord Group krijgt opdracht om nieuwe CEO voor VRT te zoeken

enkel-vrt-toren-wordt-niet-afgebroken_100_1000x0De Vlaamse regering heeft de opdracht om een nieuwe gedelegeerd bestuurder voor de VRT te vinden toevertrouwd aan Accord Group. De huidige CEO Leo Hellemans vertrekt immers op 29 februari 2016 met pensioen. De nieuwe CEO staat niet voor de gemakkelijkste opdracht want hij of zij zal meteen een forse besparings- en hervormingsoefening moeten realiseren.

Accord Group, met kantoren in Zwijnaarde en Brussel, is de jongste jaren uitgegroeid van executive search partner tot een brede HR dienstverlener voor waar steeds meer grote bedrijven en organisaties een beroep op doen.

Managing Partner Fabiaan Van Vrekhem wijst niet zonder trots op de groeicijfers die Acoord Group de laatste 10 jaar neerzette. De groep groeide immers in een periode waarin ook HR consultancy af te rekenen kreeg met flink wat gevolgen van de crisis van vier naar twintig mensen.

“Onze sterkte ligt in een doordachte aanpak op basis van het verhaal dat ik recent heb neergeschreven in het boek “De disruptieve competentie”, de reis naar duurzaam ondernemen, van materie naar zingeving”.  Die inzichten zullen ook van pas komen om ook in deze opdracht op zoek te gaan naar een persoonlijkheid die  in een  nieuwe wereld waar digitalisering voorop staat en in een periode waar de overheid een forse besparingsoefening vooropstelt, voor verbinding kan zorgen tussen de openbare omroep, de kijkers en luisteraars en de samenleving.”

De bevoegde minister Sven Gatz liet eerder al weten dat in de functieomschrijving zal worden opgenomen dat de nieuwe CEO “moet opereren binnen het budgettaire kader dat de Vlaamse regering heeft opgelegd en het daarmee samenhangende transformatieplan tot een goed einde moet brengen”.