Accord Group versterkt zich en kondigt nieuwe initiatieven aan

388f32dExecutive Search specialist Accord Group Belgium, met kantoren in Zwijnaarde en Brussel, zet de jongste jaren een opvallende groei neer. “We zijn dan ook blij dat we ons team hebben kunnen versterken met Stefan Peetroons en Jean-Charles Uyttenhove”, legt managing partner Fabiaan Van Vrekhem uit.

Jean-Charles Uyttenhove deed jarenlang ervaring op rond strategie, ondernemingscultuur, organisatie, ‘board and management team dynamics’, executive search en talentmanagement. Bij Accord Group zal hij zich toespitsen op Executive Search & Assessment, Board Excellence en Leadership Consulting.  Stefan Peetroons heeft ruim een decennium ervaring in management consulting, onder meer bij Accenture en Mercuri Urval. Bij Accord Group focust Stefan op Executive Search & Assessment, Organisatieontwikkeling en Talent Management.

“Dat zij ons team zijn komen versterken”, zegt Fabiaan Van Vrekhem, “betekent voor ons een nieuwe stap om onze ambitie te realiseren om een bron van inspiratie te zijn voor mensen en organisaties. We hebben trouwens nog meer ijzers in het vuur liggen. Zo zijn we zo goed als klaar met de ontwikkeling van een revolutionaire nieuwe tool die de naam Valpeo meekreeg. Het letterwoord staat voor “Valuing People and Organisations” en het gaat om een wetenschappelijk onderbouwde methode die organisaties helpt een beter inzicht te verkrijgen in hun waardecreatieproces, zowel op vlak van strategie, mens als organisatie met het oog op ondersteunen van hun strategische ontwikkelingen door na te gaan welke dimensies van de externe omgeving bewust worden beleefd.  De veranderingen in de wereld gaan zo snel dat we het begrip “ervaring” anders moeten gaan invullen.  Ervaring is een gegeerde kwaliteit, maar de betekenis die er aan gegeven is, is achterhaald omdat ze alleen betrekking heeft op het verleden, terwijl de ervaring die in de toekomst relevanter en relevanter wordt, betrekking heeft op de kwaliteit om de toekomst te ‘ervaren’ terwijl ze fysisch niet waarneembaar is.”

Over één en ander brengt Fabiaan Van Vrekhem in juni ook een boek uit met de titel “De disruptieve competentie”.  “Disruptie is het kernwoord waarmee alle bedrijven de komende jaren rekening moeten mee houden”, zegt hij daarover. “Ik heb op basis van de methodiek die we voor de ontwikkeling van Valpeo hebben gebruikt en op basis van psychologisch inzicht in waarom mensen doen wat ze doen, een boek gemaakt dat organisaties via een inzicht in verschillende complexiteitsniveaus wil helpen om de stap te zetten naar een duurzaam voortbestaan.”