GENT – In de Oude Vismijn in Gent is de 7de Voka Ambassadeur Oost-Vlaanderen bekend gemaakt. Meer dan 300 ondernemers en een vakjury verkozen ACG uit Gent. Deze editie stond in het teken van passie.

Na een razend spannende eindstrijd haalde ACG Volvo (Gent) het van de andere regionale Voka-ambassadeurs uit de Oost-Vlaamse subregio’s: Brouwerij Roman (Vlaamse Ardennen), De Roeve (regio Dendermonde), Soundfield (regio Aalst) en Terre Bleue (Meetjesland-Leiestreek).

Tom De Bruyckere, gedelegeerd bestuurder ACG: “Voor mij is bedrijfscultuur primordiaal en bij ACG is passie een wezenlijk onderdeel van die bedrijfscultuur. Wij zijn intens enthousiast over onze klanten, onze medewerkers, onze leveranciers en onze producten. Wij verlangen ook heel intens naar groei. Daar gaan wij passioneel voor.”

ACG groep verdeelt sinds 1983 de automerken Volvo en Maserati in de regio Gent. In totaal werken 80 mensen in de groep.

Met de jaarlijkse verkiezing van een provinciale ambassadeur zet Voka Oost-Vlaanderen excellent en inspirerend ondernemerschap in de schijnwerpers. Geert Moerman, gedelegeerd bestuurder Voka – Kamer van Koophandel Oost-Vlaanderen: “Alles begint bij ondernemerschap. Voka stimuleert, steunt en draagt ondernemerschap uit. Voka-Ambassadeurs zijn pur sang ondernemers die voor de regio en voor andere ondernemers (en aspirant-ondernemers) een rolmodel zijn.”

Ook Bryo en Plato Ambassadeurs

Nog tijdens de stijlvolle verkiezingsavond werd het Gentse Hallellujah! uitgeroepen tot Oost-Vlaamse Bryo Ambassadeur 2017. Bryo is een netwerk voor gedreven jonge mensen die een bedrijfsidee willen realiseren. Hallellujah! helpt bedrijven om op leuke en tastbare manieren de motivatie van medewerkers te versterken.

Icomet uit Deinze werd verkozen tot Oost-Vlaamse Plato Ambassadeur 2017. Icomet is sterk in metaalconstructies en stalen deuren. Plato is Voka’s lerend netwerk voor kmo-zaakvoerders.