GERAARDSBERGEN – Acker & Go Distillery is door het starterscomité en de economische raad van Geraardsbergen uitgeroepen tot Starter van het Jaar 2017. De stad zet starters extra in de kijker en wil zo aantonen dat er een bloeiend startersklimaat heerst.

Een uniek beeldje van stadskunstenaar Geert Belet en een waardebon van 1.000 euro is de hoofdprijs voor Acker & Go Distillery. Het gaat om een opstartende distillerderij van dranken op basis van zoveel mogelijk inheemse grondstoffen en in de Vlaams Ardennen geproduceerde producten. Zaakvoerders Alfred Van Acker en Hilde Goossens streven er zo naar om het lokale aspect te accentueren en de rijkdom ervan te belichten en uit te dragen.

Het eerste product van A&G is de Gybergh 42, een gin op basis van Vlierbes, Lavendel en Hysop.

“Acker & Go Distillery heeft de ambitie om een eigen productie op te starten en mee te bouwen aan een vruchtbaar ondernemerslandschap in Geraardsbergen. Zo heeft de zaak mee haar schouders gezet onder de opstart van BNI”, zegt Véronique Fontaine, schepen van Economisch Beleid. “Een betere ambassadeur kunnen we ons dus niet wensen.”

Startersklimaat

Het project Geraardsbergen Startersstad werd in 2013 in het leven geroepen en zorgt jaarlijks voor een stijging van het aantal startende ondernemingen in de stad. Zo waren er in 2014 nog 187 nieuwe ondernemingen. In 2017 klokte dat aantal af op 244. De uitreiking van de award Starter van het Jaar, dat in 2016 werd gelanceerd, moet het project levend houden en verder stimuleren. De vorige winnaar was Bar Gidon.