Het digitale platform Advocas.be verbindt advocaten en cliënten met elkaar en is daarmee het eerste onafhankelijke platform van zijn soort in België. Het Gentse bedrijf van Edgar Warmoes, Pieter-Jan Van Aken en Thomas Van Roy slaat aan. “Op drie weken tijd hebben reeds 70 advocaten zich geregistreerd die een antwoord aan een 50-tal rechtzoekenden hebben geboden”, licht het duo toe. “Daarvan hebben er 25 ook effectief een advocaat gevonden.”

Advocas.be is een eerste stap naar digitale advocatuur in België. “Elke rechtzoekende die op zoek is naar een advocaat krijgt een vragenlijst voorgelegd. Aan de hand daarvan worden ze gelinkt aan de juiste profielen. De rechtzoekenden hebben bovendien meteen een inzicht in de tarieven”, aldus Edgar Warmoes. Daarnaast geeft het platform advocaten de kans zich digitaal te profileren en in contact te komen met nieuwe cliënten. “Met ongeveer 1 advocaat per 1.000 inwoners is het aanbod op de Belgische juridische markt erg groot. Beginnende advocaten hebben het daardoor vaak moeilijk om nieuw cliënteel te werven. Met dit platform trachten we hen een duwtje in de rug te geven.”

Naast het digitale platform geeft Advocas.be ook een antwoord op de meest voorkomende juridische vragen. “Daarbij leggen we elk probleem interactief en in mensentaal uit met heldere infographics en video’s”, legt Edgar Warmoes uit. Advocas.be maakt deel uit van accelerator Start it @kbc, die innovatief en schaalbaar ondernemerschap ondersteunt.