Advocas.be heeft Zoekadvocaat.be overgenomen. Het Gentse digitale platform wordt zo het grootste juridisch matchmakingplatform in Vlaanderen. Met de overname gaat er ook een naamswijziging gepaard. Voortaan heet het bedrijf Jureca.be. “We maken het vinden van een advocaat zo nog sneller en efficiënter”, aldus Thomas Van Roy, medeoprichter van Jureca.be.

Zoekadvocaat.be werd in 2009 door Jochen Boeykens opgericht en groeide snel uit tot een begrip in de Vlaamse advocatuur. Het platform telde zo’n 1.700 actieve advocaten en 50.000 bezoekers per maand. “We combineren de uitgebreide database van Zoekadvocaat.be die informatie rond specialisatie bevat, met onze moderne matchmakingtechnologie en ons dynamisch team.” De domeinnaam zoekadvocaat.be zal op korte termijn verdwijnen, waarbij ook de gehele software en database zal worden geïncorporeerd op www.jureca.be

Net als Zoekadvocaat.be heeft Jureca als doel de toegang tot het recht te vereenvoudigen en de juridische markt meer transparant maken. Concreet geven rechtzoekenden hun juridische probleem en regio op aan de hand van een aantal duidelijke vragen, waarna dit probleem anoniem wordt voorgelegd aan alle gespecialiseerde advocaten binnen een bepaalde regio. Advocaten krijgen de mogelijkheid om te antwoorden op deze voorgestelde zaken en kunnen zich zo efficiënt profileren tegenover nieuw cliënteel in hun regio.