Het Gentse advocatenkantoor De Groote – De Man is door de Financial Times gelauwerd voor haar product Unpaid. Dat is een online platform dat bedrijven toelaat om de betaling van onbetaalde facturen juridisch af te dwingen, zonder tussenkomst van een rechtbank. De Groote – De Man ontving daarvoor een award in de categorie Innovation in the business of law: new products and services.

Elk jaar publiceert de Financial Times een Innovative Lawyers rapport, één van de betere Europese ranglijst in de juridische en financiële wereld. Aan deze ranking zijn ook awards gekoppeld. In het Natural History Museum in Londen mocht De Groote – De Man één van die awards in ontvangst nemen. Het is de eerste keer in het elfjarige bestaan van de ranking dat een Belgisch advocatenkantoor er in slaagt om de prestigieuze prijs in de wacht te slepen.

“Dit is de kers op de taart voor ons kantoor, dat de laatste jaren volop inzet op vernieuwing en innovatie in het juridische beroep”, zegt zaakvoerder Jeroen De Man. “Naast Unpaid.be lanceerden we recent ook een GDPR assessment en hebben we een onderzoek gestart om het nut en zin van chatbots in onze sector te analyseren.”

Innovatie troef

De jury roemde de originaliteit en innovativiteit van Unpaid. Met dat online platform speelt De Groote – De Man in op de wens van de klant om het recht transparanter en praktischer te maken. “Na tal van andere industrieën is ook de juridische wereld klaar voor een digitale omwenteling. Het gaat om een bijzonder vernieuwend business model. Met Unpaid gebeurt alles online en commissie- of advocatenkosten zijn verleden tijd”, legt Jeroen De Man uit.

De Groote – De Man is een Gents advocatenkantoor opgericht in 1968. Onder leiding van zaakvoerders Jeroen De Man en Ingrid De Poorter specialiseert het kantoor zich in ondernemingsrecht, GDPR, personen- en familierecht, vastgoedrecht en aansprakelijkheidsrecht.