Aelterman heeft in haar atelier aan het Kluizendok in de haven van Gent een kolossale brug gebouwd. Het gaat om een nieuwe fiets- en voetgangersbrug van maar liefst 450 ton, 88 meter lang en 4,5 meter breed. De brug komt in Wetteren over de Schelde te liggen.

Op een dubbel ponton werd de brug van bij Aelterman tot in Wetteren volledig over water vervoerd. Ze belandt uiteindelijk tussen de Tragelweg op de linkeroever en het gloednieuwe gebouwencomplex Wetteren aan de Schelde op de rechteroever. Van 15 tot en met 17 september wordt er nog gewerkt aan de plaatsing van de brug.

Spectaculaire vrachten

Voor Aelterman zijn spectaculaire transporten gebruikelijke kost. Zo vertrok in mei nog de nieuwe Londenbrug naar Antwerpen. Ook de nieuwe zuidelijke brug aan de Krook werd naar het hartje van Gent over het water getransporteerd, net zoals binnenkort de noordelijke brug. De stalen pyloon voor de nieuwe brug over de Ringvaart aan de Ghelamco Arena werd eveneens vanuit het Kluizendok over het water aangevoerd. In het najaar staat de levering van het tweede deel van de Parkbosbrug over de Ringvaart in Gent nog op het programma.

Aelterman legt zich toe op de studie en de uitvoering van zware staalconstructies zoals bruggen, sluisdeuren, stuwen, pontons en kraanonderdelen. De familiale kmo werd in 1952 opgericht en kende een constante groei. Het bedrijf is actief in zowel binnen- als buitenland. Aelterman was het eerste bedrijf dat zich in 2003 aan het nieuwe Kluizendok in de Gentse haven vestigde. Er werken ongeveer 100 mensen.