Aerey brengt ondernemers en ondernemende studenten samen

jwcaereyDe Gentse studentenvereniging Aerey is een onlangs opgerichte vzw waar een aantal jonge student-ondernemers zoals Jan-Willem Callebaut, de ambassadeur van de student-ondernemers in 2013-2014 en Henri Jacobs, een 22-jarige student-ondernemer die het webbedrijf Forcit leidt, Kasper Supré, Kasper Vervliet en Simon Temmerman de schouders onder hebben gezet.

Aerey heeft zich tot doel gesteld om het student-ondernemers gemakkelijker te maken om hun start-up bekend te maken, te netwerken met ervaren ondernemers en zo gemakkelijker financiering en mentoring te vinden.

Op dinsdag 7 oktober organiseert Aerey een eerste event dat ondernemers en studenten samenbrengt. “Wij zijn van mening”, zegt Callebaut, “dat er dringend nood is aan meer contact tussen ondernemers en studenten om op die manier het ondernemerschap bij de jongeren te bevorderen. Aerey is een platform om aan die nood tegemoet te komen. Het wil er niet alleen voor zorgen dat student-ondernemers elkaar betere leren kennen en van elkaars ervaringen leren, maar het wil vooral ook een brug slaan naar gevestigde ondernemers die onvermijdelijk in hun begindagen ook geconfronteerd zijn met dezelfde problemen als deze waar student-ondernemers mee kampen. Het cliché dat een ondernemer een aantal keer met zijn hoofd tegen de muur moet lopen om daaruit de nodige lessen te trekken, mag dan misschien wel kloppen, als meer ondernemers waarschuwen voor die “muren”, kunnen hun jonge opvolgers sneller stappen zetten naar groei en uiteindelijk ook nieuwe tewerkstelling creëren.” Op 7 oktober organiseert Aerey een eerste evenement waar de bekend internationale spreeksters Madi Sharma komt inspireren met een toespraak over het realiseren van ambities en waar de Belgische “goeroe” van de social meida  Cain Ransbottyn, bekend van sites zoals Clint en Nummer 10,  voor wat bijkomend entertainment zal zorgen. Daarna volgt een netwerkmoment met een gratis receptie dat Callebaut eigenlijk het belangrijkste van de avond noemt. “Er zijn meer dan 200 deelnemers ingeschreven voor het evenement, en 30% daarvan zijn ondernemers. Het bewijst dat ook zij willen weten hoe jonge ondernemers tegen de huidige evoluties aankijken. Om de contacten te vergemakkelijken zullen we tijdens de receptie trouwens aan de deelnemers een spel voorstellen dat  de drempel verlaagt om met onbekenden te beginnen praten.” Inschrijven kan nog op https://www.eventbrite.com/e/aerey-student-meets-entrepreneur-tickets-13308358659