Afrikabeurs in Aalst om schrik voor reizen naar Afrika weg te nemen

safari-tripVolgens Bruno De Lathauwer, Afrikaspecialist en algemeen directeur van Reizen De Lathauwer, met vestigingen in Aalst, Lede en Gavere en Afrikaspecialist Live To Travel uit Aalst, is het volkomen onterecht dat veel mensen tegenwoordig omwille van de ebolacrisis schrik hebben om naar Afrika te reizen. “Reizen naar oostelijk en zuidelijk Afrika is veiliger dan een jaar geleden en bovendien als gevolg van de wet van vraag en aanbod goedkoper dan ooit. Een ticket heen en terug naar Kaapstad kunnen reizigers bij Brussels Airlines nu al krijgen voor 800 euro, wat tocht 10 à 20% minder is dan normaal.”

Om de Belgische consument te overtuigen en te informeren over de veiligheid en diversiteit van Afrika organiseren Reizen De Lathauwer en Live To Travel een grootse Afrikabeurs op vrijdag 10 oktober in Kaai 17 in Aalst. Nooit eerder kwamen zoveel toeristische diensten, uitbaters van hotels en lodges, touroperators en luchtvaartmaatschappijen uit Afrika bijeen in ons land. Vanaf 15.00u tot 22.00u kunnen reislustigen in Kaai 17 terecht voor presentaties en filmvoorstellingen van ondermeer Zuid-Afrika, Namibië, Tanzania, Zanzibar, Kenia, Botswana en de prachtige eilanden van La Réunion, Mauritius en Seychellen

“De afstand tussen het Masai Mara National Parek in Kenia en het met ebola besmette gebied bedraagt 5.600 kilometer”, zegt Bruno De Lathauwer. “Dat is 800 kilometer meer dan de afstand tussen Brussel en dat gebied. Niet heel Afrika is een rampgebied en de kans dat de besmetting uitbreekt in Namibië is even groot als dat ze zou uitbreken in België.”