Afterburn: nieuw Belgisch fitnessconcept in Sint-Denijs-Westrem

0000000000000wwWalter Withof startte bijna dertig jaar geleden in een bescheiden zaaltje in Gent met het aanbieden van aerobicslessen en was daarmee in ons land één van de pioniers van de fitnesssector die sindsdien zo’n hoge vlucht heeft genomen. Sinds 1990 baat hij vlak bij de Gentse Vooruit het fitnesscentrum Escape uit.

Omdat ook in de fitnesssector geldt dat ondernemers zichzelf moeten heruitvinden, ruilt hij nu vanaf 18 januari het stadscentrum  in voor een nieuwe locatie in Sint-Denijs-Westrem en start hij met het nieuwe fitnessconcept Afterburn.

“Het gaat om een intensieve workout in groep onder leiding van een personal trainer waarmee de sporters verbluffende resultaten bereiken”, legt hij uit.

Volgens Walter Withof is het nieuwe concept een antwoord op de vraag van fitnessadepten naar vernieuwing en persoonlijke begeleiding. “We merken ook nu al in ons bestaande fitnesscentrum dat individuele fitnessbeoefenaars het langer volhouden en betere resultaten bereiken als ze met een persoonlijke trainer werken.  Het nieuwe concept Afterburn gaat hierin nog enkele stappen verder. Door de combinatie van een cardiotraining op loopbanden en fietsen en een stevige krachttraining in groep onder leiding van de persoonlijke trainer slagen de deelnemers erin om 15 tot 20 minuten boven 80 % van de maximale hartslag te trainen.  Op die manier verbranden ze in een klein uurtje tot 1.000 kilocalorieën. Omdat het lichaam na een dergelijke intense training extra tijd nodig heeft om zich te herstellen, blijven de deelnemers tot 36 uur ná de training ook extra calorieën verbranden.”

De zaakvoerder is ervan overtuigd dat het nieuwe concept zal aanslaan en niet alleen bestaande maar ook nieuwe klanten zal weten te overtuigen. “Onder meer voor mensen met een druk bestaan in de bedrijfswereld, die slechts af en toe kunnen sporten tijdens een gestolen uurtje, is het een ideale formule. De fysieke inspanning maakt het mogelijk even alle bekommernissen opzij te zetten en levert resultaten op die vergelijkbaar zijn met inspanningen waarvoor anders meer tijd moet worden uitgetrokken.”