Agence De Ville ziet belangstelling voor wonen in Vlaamse Ardennen toenemen

0000000devilleDe groene, heuvelachtige Vlaamse Ardennen, waar zeventien Vlaamse steden en gemeenten deel van uitmaken is, mede omdat de helft van de oppervlakte van de regio in landbouwgebruik is, nog altijd één van de dunst bevolkte regio’s van Vlaanderen.

Dat betekent dat er groen is en dat in de kleine dorpjes die met landweggetjes zijn verbonden, ook veel rust heerst. En dat trekst steeds meer mensen aan die graag in de regio willen wonen.

“We merken toch dat het landelijke karakter één van de aspecten is waar nogal wat jonge mensen zich door aangetrokken voelen”, zegt Lesley De Ville van Agence De Ville uit Lierde. “De drempel die er vroeger soms was om zich in de regio te vestigen, omdat het toch wat tijd vergt om van hieruit naar steden als Kortrijk, Antwerpen, Gent en Brussel te gaan, is nu minder hoog. Het landelijke karakter en de panoramische uitzichten wegen kennelijk wel op tegen wat in mijn ogen een vooroordeel is over een de moeilijke ontsluiting van het gebied. Al bij al is Vlaanderen natuurlijk ook niet zo uitgestrekt.”

Wat uiteraard ook zou kunnen meespelen is dat mensen steeds vaker van thuis uit kunnen werken. En dan is het net prettig dat dit in het prachtige kader van de Vlaamse Ardennen kan.

“Vanzelfsprekend mogen we ook niet vergeten”, geeft Lesley De Ville nog aan , “dat wonen hier betaalbaarder blijft dan met name in de regio rond Gent. Op die manier ontstaat toch ook een toenemende vraag. Net zoals ten noorden van Gent meer mensen op zoek gaan naar een woning in het Meetjesland, komen ze in het zuiden vaker terecht in de Vlaamse Ardennen. Ik organiseer kijkdagen voor de panden die ik verkoop en daar komen gemiddeld toch een twintigtal kandidaten op af. In 90% van de gevallen raakt een pand tijdens zo’n kijkdag ook meteen verkocht.  Dat illustreert de toenemende belangstelling is voor vastgoed in de Vlaamse Ardennen.”