Coworking, cosharing en cohousing zijn nieuwe modewoorden en de bedrijfswereld blijkt er niet ongevoelig voor. Twee B2B spelers uit de regio brengen de theorie in de praktijk door een eigen invulling te geven aan het nieuwe werken. Het gaat om de West-Vlaamse dienstengroep AGO en om Buro International uit Tielt. In Maldegem stelden ze hun gezamenlijke project voor. Buro International is een specialist in ergonomie en kantoorinrichting en AGO  Jobs & HR een specialist in selectie, rekrutering en interim. Op het eerste zicht twee uiteenlopende werelden, maar de beide bedrijven denken daar anders over. Buro leerde AGO kennen toen het mocht instaan voor de inrichting van de AGO-hoofdzetel in Kortrijk.

Buro International en AGO geloven dat ze een nieuwe manier van werken kunnen aanmoedigen. Daarom besloten ze om ook onder één en hetzelfde dak kantoor te houden in Maldegem. In de praktijk gaat het om meer dan een gezamenlijk kantoor. Er zit ook een zekere filosofie achter de cohousing. “Nu AGO op zoek was naar een nieuwe vestiging in Oost-Vlaanderen, hebben we hen voorgesteld om bij ons in te trekken, en zo is geschied”, zegt Sylvie Naessens namens Buro International. “Dankzij deze symbiose van de kantoorfuncties van twee verschillende bedrijven wordt er alvast kostenefficiënter gewerkt. Maar er is ook een andere voordeel aan verbonden: onze showroom toont de theorie van het ZitSta kantoormeubilair. Next door, bij AGO, kunnen we tonen hoe het werkt in de praktijk. Sowieso wordt er dankzij ons ZitSta- aanbod ergonomischer gewerkt en sowieso is beweging voor medewerkers in kantoren vrij belangrijk. Het woord zegt het zelf: er kan afwisselend worden recht gestaan of gezeten tijdens de werkuren.”

Het duoconcept werd gelanceerd onder de noemer de Living Showroom. “Dit unieke concept sluit perfect aan bij het hedendaagse tijdsbeeld van co-working en de shared economy”, aldus beide partners.