AgroSavfe ontwikkelt revolutionaire sproeistof

marnix-peferoenSamen met een investeerdersconsortium investeerde Gimv in 2013 5 miljoen euro in de oprichting van het groene biotech-bedrijf AgroSavfe, een spin-off van het Vlaamse Instituut voor Biotechnologie, die gevestigd is in Zwijnaarde. Het bedrijf ontwikkelt innoverende technologie voor duurzame gewasbescherming, via de Agrobody-technologie.

AgroSavfe kondigde nu op 23 september aan dat het bijna 8 miljoen vers kapitaal krijgt van het Vlaams Instituut voor Biotech, de Boerenbond en fondsen als GIMV en PMV. Met dat geld wil een revolutionaire sproeistof op de markt brengen. Volledig biologisch, gebaseerd op antilichamen van lama’s. Wat Ablynx doet in de geneeskunde, doet AgroSavfe in de plantenwereld.

“Het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen is essentieel voor de steeds intensiever wordende landbouw”, zegt managing director Marnix Peferoen (foto). “De globale markt voor conventionele gewasbeschermingsmiddelen blijft groeien en is wereldwijd goed voor een omzet van om en bij de 50 miljard euro. De laatste jaren is er echter een toenemende druk ontstaan, zowel vanuit de nationale en internationale regelgevingen als vanuit de retailsector en consumentenorganisaties om het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen drastisch te beperken. AgroSavfe wil daar met de ontwikkeling van de revolutionaire biologische sproeistof aan tegemoet komen.”