AllThingsTalk haalt 750.000 euro vers kapitaal op

content_01Zaakvoerder Peter Leemans van het in 2013 opgerichte AllThingsTalk  gelooft rotsvast in de digitale transformatie die organisaties grondig dooreen zal schudden en die zal worden aangestuurd door Internet of Things (IoT) . Zijn bedrijf wil in die ontwikkelingen dan ook een pioniersrol spelen. Vandaar dat AllthingsTalk als eerste toetrad tot het IoT incubatiecentrum aan de Gentse Ajuinlei.

“We hebben een open en schaalbaar IoT-platform ontwikkeld dat miljarden geconnecteerde toestellen kan ondersteunen”, zegt Peter Leemans. “We helpen organisaties die zich geconfronteerd zien met een disruptieve markt of die zelf voor disruptie willen zorgen door hun producten, diensten en modellen drastisch te vernieuwen.”

AllThingsTalk kondigde nu aan dat het succesvol een private plaatsing van 750.000 euro heeft afgerond. Daarop is ingeschreven door Peter Leemans zelf en door Tom Casaer en Stefaan Top, die allebei het management van het bedrijf komen versterken, respectievelijk als CEO en COO, terwijl oprichter Peter Lemans de rol van  Chief Technology Officer (CTO) en voorzitter zal vervullen.

“Voor AllThingsTalk is het fantastisch dat Tom en Stefaan, zowel als investeerders als als managers het team komen versterken. Met al hun ondernemerservaring zullen zij de ontwikkeling van onze startup ongetwijfeld een boost geven, zodat we de ambities die ik bij de start van het bedrijf had, kunnen waarmaken”, laat Peter Leemans optekenen.

Tom Casaer en Stefaan Top benadrukken dan weer dat AllThingsTalk dankzij de ervaring die de jongste twee jaar is opgedaan, nu een unieke positie bekleden om zowel in België als in het buitenland een hoofdrol te blijven spelen in de ontwikkeling van de IoT-markt. “De komende weken en maanden zullen we trouwens belangrijke samenwerkingsakkoorden aankondigen met een aantal grote telecom- en technologiebedrijven.”