GENT – De Deense rederij DFDS, met belangrijke vestiging in de Gentse haven, heeft de overname van Alphatrans Group officieel afgerond. De overname moet de Europese logistieke operaties van DFDS flink stimuleren.

Alphatrans is gespecialiseerd in het transport van lange, brede, hoge en zware ladingen. Met 197 werknemers en een vloot van 720 trailers en 125 trucks, is het één van de grootste exploitanten voor platte trailers die Europa, het Verenigd Koninkrijk en Ierland bedient.

Perfecte match

Naast de kantoren in Nederland, België, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en Ierland is Alphatrans ook gevestigd in Hongarije, Roemenië en Portugal. En dat betekent een belangrijke meerwaarde voor DFDS, aangezien de logistieke dienstverlener in die landen tot nog toe geen filialen heeft.

“Alphatrans is een goed beheerd bedrijf met een sterk klantenbestand en positieve reputatie. Deze overname versterkt onze speciale transportactiviteiten en laat ons toe om onze klanten transport van en naar nieuwe landen aan te bieden”, zegt Eddie Green, executive vice president en hoofd van de logistieke divisie van DFDS.

Beide partijen voelen de overname dan ook aan als een perfecte match. De Nederlandse wegtransporteur telt bijna 200 medewerkers die een omzet van 45 miljoen euro per jaar draaien. De DFDS Group heeft 7.000 werknemers in Europa en kent een omzet van bijna 2 miljard euro.