Aluvision uit Deinze heeft als ontwikkelaar, producent en marktleider op het vlak van hoogwaardige aluminium standbouwsystemen nu ook zijn status in de Verenigde Staten van Amerika bevestigd. Het Duluth Award Program heeft Aluvision uitgeroepen tot één van de beste lokale bedrijven in en rond de Duluth regio in Atlanta in de Amerikaanse staat Georgia, waar het Oost-Vlaamse bedrijf midden 2015 een vestiging opende.

De awards worden jaarlijks uitgereikt aan bedrijven die hebben aangetoond dat ze in staat zijn om verschillende marketingstrategieën te gebruiken die hun groei bevorderen. Het bedrijf mag zich met de Duluth Award 2017 bij de beste kleine en middelgrote bedrijven uit de regio noemen, die tevens leiders op het gebied van dienstverlening en maatschappelijke betrokkenheid zijn.

“Aluvision is er trots op om deel uit te maken van de exclusieve groep bedrijven die de erkenning behaalden. Het is een bekroning voor het uitzonderlijk succes en de positieve uitstraling die Aluvision bijdraagt tot de lokale gemeenschap”, klinkt het bij het bedrijf met zaakvoerders Ann Vancoillie en Dirk Deleu.

Sterke opmars

Sinds de oprichting in 2003 ging het voor Aluvision met rasse schreden vooruit. In 2013 zette het bedrijf uit Deinze nog de eerste voorzichtige stappen op Amerikaanse bodem met de oprichting van een verkoopbureau in Atlanta. Sinds augustus 2015 heeft Aluvision ook voet aan de grond gekregen met een volwaardig productiebedrijf en showroom in Duluth.

Belgian Maker Award

En of het gesmeerd loopt bij Aluvision. In juni mocht het bedrijf nog de Belgian Maker Award van Unizo en DHL Express in ontvangst nemen. De jury werd overtuigd door het feit dat Aluvision heel snel op de kaart stond, maar ook gestaag wist blijven door te groeien. Bovendien heeft hun duurzaam en innovatief systeem een grote invloed op de huidige veranderingen in de standenbouwsector.

De omzet van Aluvision bestaat voor 85 procent uit export. Die gaat inmiddels al naar 32 landen.