Aluvision is dankzij ruimer bedrijfsgebouw klaar voor verdere expansie

aaaaaaluvOp donderdag 18 juni 2015 huldigde Aluvision uit Deinze, samen met een 200-tal genodigden uit het internationale klantenbestand van het bedrijf, feestelijk de nieuwe bedrijfsgebouwen in tijdens de eerste editie van het AluvisionLive! event.

Een dag die in het teken stond van internationale networking, maar eveneens een uitgelezen kans betekende om op de hoogte te blijven van de nieuwste trends in de standenbouw en eventsector.  

Als ontwikkelaar, producent en wereldwijd verdeler van modulaire standenbouwsystemen liet Aluvision haar klanten tijdens het AluvisionLive! event kennis maken met haar bedrijfsstructuur en de meest recente innovaties in de sector.

Tijdens een beknopte academische zitting, onder leiding van Vlaams journaliste Greet Op de Beeck, werd de bedrijfsfilosofie toegelicht, kennis gemaakt met het volledige Aluvision team en werden de nieuwste productontwikkelingen in de kijker gezet. Tijdens de daaropvolgende rondleiding in de kantoren en ateliers konden de klanten stap voor stap volgen hoe hun ontwerpen werkelijk vorm krijgen. De nieuwe, imposante showroom van 1100 m² was de inspirerende afsluiter van het bedrijfsbezoek. Een heerlijk diner en een spetterende party in het oude fabriekspand ‘La Brugeoise’ in het historische Brugge, maakten de dag compleet.

Aluvision werd in 2003 opgericht door het echtpaar Ann Vancoillie en Dirk Deleu en verovert met haar modulaire, lichtgewicht aluminium kadersystemen en technologisch hoogstaande led-oplossingen, de standenbouw en eventsector. Als bedrijf in volle expansie bleek de 4.220 m² werkruimte te klein, met als gevolg de huidige uitbreiding naar 13.000 m² werkoppervlakte.

Met kernwaarden als innovatie, creativiteit en ecologie zet Aluvision volop in op groei, zowel nationaal als internationaal.  Eind dit jaar wordt het verkoopbureau in Atlanta (VS) trouwens versterkt met een lokale productie-unit.

Als gevolg van deze internationale focus werd Aluvision genomineerd voor de ‘Leeuw van de Export’, de belangrijkste exportonderscheiding die jaarlijks wordt uitgereikt door Flanders Investment & Trade. Het gedreven team blijft ondertussen voort zoeken naar nieuwe producten en toepassingen om bestaande producten te optimaliseren. Getuige hiervan is de recente nominatie voor de German Design Award 2016 voor de led display spot ‘puck flex’ en het aluminium wandsysteem Omni 55+. Deze prijs wordt uitgereikt aan producten die in het Duitse en internationale designlandschap toonaangevend zijn.