“Ambition is the new sexy” luidt nieuwe applicatieronde in bij The Birdhouse

jwcOp het evenement “Ambition is the new sexy” mochten Aerey en de incubator The Birdhouse op 10 oktober ruim 300 gasten  verwelkomen in de Ghelamco Arena in Gent. Beide sprekers, Luc Van Mol (CEO van ZEB) en Maarten Michielssens (CEO van EnergyVision), benadrukten tijdens hun sessies het belang van doordachte ondersteuning tijdens de opstart en groeifases van een startup.

“In de technologische sector kan je jezelf geen trage groei permitteren”, vertelde Luc van Mol. “Daarom moet je je laten omringen door mensen die verder staan dan jij. Zolang je voldoende passie uitstraalt, maar luistert naar ervaren ondernemers, ben je goed bezig. Dat blijft ook gelden wanneer je een investering hebt opgehaald: iedere startup kan op eender welk moment een raad van advies gebruiken. Zorg er daarom voor dat de juiste mensen aan je zijde staan. Als ondernemer ben je immers vaak overtuigd van jouw gelijk, maar er zijn altijd entrepreneurs met meer ervaring dan jij.”

Maarten Michielssens sloot zich daar duidelijk bij aan: hij vindt dat je als ondernemer wat minder moet praten, en beter wat meer luistert. “Mijn eerste aanwerving heeft mij bergen ervaring en advies gegeven, waardoor ik als ondernemer extreem snel heb kunnen groeien. Dat heeft ervoor gezorgd dat ik me kon focussen op waardecreatie voor mijn klanten en mijn netwerk. En de inkomsten zijn vanzelf gevolgd.”

Na de successen van het eerste ‘The Birdhouse’-programma kondigde Jan-Willem Callebaut (foto) voorts met veel trots aan dat een nieuwe applicatieronde van start gaat waarin 15 startups en scaleups zullen kunnen genieten van het gloednieuwe acceleratorprogramma met enkele nieuwe mentoren.  Van 10 oktober tot en met 11 november kunnen start-ups en scale-ups met een straf en innovatief project zich aanmelden.

“We gaan voor “bigger” en “better” zegt Jan-Willem Calebaut. “Niet alleen selecteren we ditmaal 15 start-ups in plaats van 7 – ook hebben we een reeks nieuwe mentoren in huis gehaald, waaronder Maurice Engelen (ArtFabric), Christophe Degrez (Eneco BE), Cedric Bouckaert (Carya Group), Philip Timmermans (ex Sunweb BE) en Tom Maerten (Maerten & partners). De geselecteerde start-ups mogen 6 maanden lang rekenen op hun intensieve begeleiding en krijgen daarnaast nog toegang tot een groot netwerk van ondernemers en investeerders. Bovendien openen we ook een kantoor in Antwerpen.