Amélie +moi: uniek concept wordt nieuwe hotspot in Gent

schermafbeelding2016-10-10om15_49_311Op woensdag 26 oktober krijgt de Steendam in Gent er net voor de herfstvakantie een nieuwe hotspot bij. Amélie+Moi belooft een kids experience café, shop én meet-up ruimte te worden voor ouders en kind waar ontspanning, creativiteit en duurzaamheid centraal staan. Amélie+Moi wordt dan ook de plaats bij uitstek waar jonge ouders tegelijk kunnen genieten van quality time met hun kind, shoppen, maar ook genieten van een gezonde lunch terwijl ze een babbel slaan met andere ouders.

Stefanie Canu, de vrouw achter het gloednieuwe concept, is mama van Amélie, eigenares van 4 miljoen Lego-blokken en studeerde Psychologie en Gestalt Therapie. Na een jaarlange wereldreis, een verhuis naar Amsterdam en het overwinnen van een postnatale depressie wou ze een verschil maken in haar geboortestad Gent.

Bij Amélie+Moi kunnen ouders zelf iets eten, in de loungehoek hun oogappels eten geven en hun kroost volop laten genieten van de speelruimte.  “Het is de bedoeling”, zegt Stefanie Canu, “om een toegankelijke en knusse plek te creëren en ontspanning te bieden aan zowel ouder als kind. Terwijl de kinderen spelen kunnen ouders elkaar ontmoeten en ervaringen uitwisselen in een veilige en gezellige omgeving. Soms hebben we gewoon nood aan een babbel met iemand die ook volop in de luierperiode zit en veel te korte nachten heeft.”

Stefanie biedt ook fairtrade drankjes, ontbijt en lunch aan met seizoensproducten. Ook voor de allerkleinsten, pas bevallen mama’s en zwangere vrouwen staan er aangepaste maaltijden op het menu. Maar Amélie+Moi is er niet alleen om de honger te stillen, want ouders kunnen er ook shoppen. Het nieuwe concept is dus een scholvoorbeeld van wat men in de retail “blurring” noemt: een mix van horeca en winkel. Het winkelgedeelte biedt duurzame kindermerken aan zoals Moon Monsters, Grey Kids Clothing, Little Indians en Nobodinoz. Ook in het gamma van accessoires en speelgoed staan fairtrade en duurzaamheid centraal. Ook workshops staan op het programma terwijl de activiteitenruimte beschikbaar is voor kinderfeestjes of babyborrels.

“Met Amélie+Moi wil ik een ontmoetingsplek creëren met ruimte voor ontspanning, creativiteit en duurzaamheid. Ik wil een antwoord bieden op de nood naar horecazaken die gemakkelijk toegankelijk zijn met een kinderwagen en waar veilig en hygiënisch speelmateriaal aanwezig is. Er zijn te weinig plaatsen waar je als ouder in alle comfort, op een leuke en gezellige manier kan vertoeven met je kind”, aldus nog Stefanie Canu.