Amerikaanse fondsen investeren 16 miljoen euro in Argen-X

tim-van-hauwermeiren-002Argen-X is een beursgenoteerd biotechnologiebedrijf met kantoren in Breda en Zwijnaarde dat, net als het bekende Ablynx, gebruik maakt van lama-antilichamen om medicijnen te ontwikkelen in de vorm van therpeutische antistoffen. Sinds 2014 is het bedrijf beursgenoteerd.

Argen-X richt zich vooral op het tegengaan van kankers en auto-immunziekten. In het team dat het bedrijf leidt, zitten ook enkele voormalige kopstukken van Ablynx. Biotechnologiespecialisten zijn dan ook van oordeel dat Argen-X een belangrijke rol kan spelen op de antilichamenmarkt die een gigantisch potentieel heeft en een omzet van 40 miljard dollar zou kunnen vertegenwoordigen.

In vijf jaar haalde Argen-X al 46 miljoen euro op, vooral via Nederlandse durfkapitaalfondsen. Maar ook het Vlaamse IWT stopte het bedrijf zeven miljoen euro toe. Ook het Vlaamse overheidsfonds PMV stapte er al in met vijf miljoen euro.

Vorige week kondigde Argen-X aan dat Amerikaanse fondsen, die geadviseerd zijn door filialen van het Amerikaanse Federated Investors Inc., 16 miljoen euro hebben betaald voor ongeveer anderhalf miljoen aandelen van het bedrijf en daardoor nu  8,57% van het kapitaal van Argen-X in handen hebben.

“Deze investering die geadviseerd is door één van de belangrijkste Amerikaanse financiële beleggersinstellingen bewijst nog maar eens dat we een heel mooi track record kunnen voorleggen sinds we in 2014 naar de beurs zijn gegaan”, verklaarde Tim Van Hauwermeiren (foto), CEO van Argen-X. “We zullen dit verste geld gebruiken om voortgang te blijven boeken in de klinische ontwikkeling van de drie antilichamen die we nu al hebben tegen kanker en auto-immuunziekten.”