An Rydant wordt creative director bij productiehuis Marmalade

anryMarmalade is een productiehuis dat in 2013 werd opgericht door Yoshi Aesaert en zich vanuit Gent focust op de productie van bioscoopfilms en televisiedrama. De eerste productie was “De ontsnapping”, naar het gelijknamige boek van Heleen van Rooyen. Die film werd op 30 april 2015 uitgebracht in de bioscoop. Ook “Wat mannen willen” en “De speurtocht naar Bassie en Adriaan”, zijn producties van Marmalade.

“Marmalade staat voor “verhalen voor een breed publiek” en wil de kijker steevast blijven verrassen met frisse en dynamische fictie”, zegt Yoshi Aesaert. “Een uitgebalanceerde mix van ervaren en jong talent staat daarbij centraal. Deze sfeer is voelbaar van ontwikkeling tot pre-productie, van postproductie tot en met de uiteindelijke release.”

Marmalade richt zich op fictie zowel voor TV alsook voor de bioscoop. Binnen het label Marmalade zijn dan ook 3 entiteiten terug te vinden: Marmalade TV, Marmalade Films en Marmalade Distribution.

An Rydant wordt vanaf september 2015 creative director bij Marmalade. Rydant werkte sinds 2007 bij Medialaan als Hoofd Fictie en groeide door tot netmanager VTM. Sinds 2014 was An Hoofd Fictie bij “TV Bastards”, het interne productiehuis van Medialaan. Daar nam ze onder meer “Familie” onder haar vleugels.

An Rydant: “Ik heb de afgelopen jaren in de schoot van Medialaan bijzonder veel televisie-ervaring opgedaan en kan ook terugvallen op mijn vroegere distributie-achtergrond in film en DVD om Marmalade te helpen bij de verdere uitbouw. Het is voor mij een grote uitdaging om in een jong en snelgroeiend productiehuis  mee projecten te kunnen ontwikkelen voor bioscoop en televisie.”

Yoshi Aesaert, CEO van Marmalade, is alvast erg opgetogen met de komst van Rydant; “We staan voor bijzonder leuke en spannende tijden in deze snel veranderende sector. Voor ons en Marmalade is het van groot belang dat we ons laten omringen door de best mogelijke mensen. De komst van An is voor ons een sterke troef.”

Marmalade legt momenteel de laatste hand aan Filip Peeters’ regiedebuut “Wat Mannen Willen”. Daarnaast heeft het productiebedrijf verschillende films en tv-reeksen in ontwikkeling. –