Apart bod mogelijk op elke winkel van Charles Vögele

charlest1-300x169Reeds eerder werd het voornemen bekend gemaakt dat het van oorsprong Zwitsers bedrijf Charles Vögele beslist heeft haar activiteiten in België stop te zetten. De kledingketen NV Charles Vögele is sedert 1999 in ons land actief via 41 filialen en heeft 217 medewerkers in dienst. De zes Oost-Vlaamse winkels van het kledingmerk bevinden zich in Aalst, Eeklo, Lokeren, Ninove, Oostakker en Oudenaarde. Voorlopig worden alle activiteiten van de kledingketen voortgezet, ook de wintercollectie zal op het einde van de zomer nog aangeboden worden.

De NV Charles Vögele heeft op 5 juli 2016 een beroep gedaan op de toepassing van de wetgeving tot gerechtelijke reorganisatie (WCO). De Rechtbank van Koophandel heeft twee gerechtsmandatarissen aangeduid, meester Peter Verstraeten en meester Deborah Dobson. De gerechtsmandatarissen hebben de opdracht om de markt te onderzoeken en in het belang van de werknemers en schuldeisers en een koper(s) te vinden voor de 41 winkels tegen een zo gunstig mogelijke prijs en voorwaarden. Voor de praktische organisatie van deze opdracht worden de gerechtsmandatarissen bijgestaan door makelaar Moyersoen uit Aartselaar.

Makelaar Moyersoen zal een gesloten bieding organiseren die rond eind augustus afgesloten zal worden. Er worden 41 winkels beschikbaar gesteld. Dit wil zeggen dat elke winkel afzonderlijk te koop gesteld wordt. Kandidaten moeten zich via de website van de makelaar (www.moyersoen.be) registreren en vervolgens een bod doen via deze website.